Hej och välkomna till Sveriges bästa källa om det Australienska bandet 5 Seconds of Summer. Här skriver vi dagligen om killarna. Vi hoppas ni trivs och kommer tillbaka snart.

SKICKA FANMAIL TILL KILLARNA:
5 Seconds of Summer
PO Box 603
Leichhardt NSW
2040 Australia

Om Bandet

2014-01-13

Det hela började med att Luke la upp egna covers på kända låtar på Youtube. Sedan utvecklades det och han bildade tillsammans med Michael och Calum ett band i skolan. De bestämde sig för att kalla sig för 5 Seconds Of Summer. Senare skulle de ha en mindre spelning och kände då att de var i behov av en trummis till den spelningen. Michael kontaktade då Ashton och han fick agera trummis på spelningen. De kände allihopa att de klickade bra tillsammans och beslutade sig därför för att inkludera Ashton i sitt band och blev nu 4 medlemmar.

De fortsatte med att göra covers tillsammans som de la upp på Youtube. De fick då förfrågan att vara förband åt bandet Hot Chelle Rae på deras turné under 2012. De släppte även en ep med namnet "Unplugged" som snabbt klättrade på iTunes listorna i både Australien, Nya Zeeland och Sverige. Men deras stora genombrott kom året efter då de gjort en cover på låten "Teenage Dirtbag" som Louis Tomlinson från bandet One Direction upptäckte. One Direction bestämde sig då tillsammans för att kontakta bandet och fråga om de ville vara förband på deras kommande turné "Take me home". 5 Seconds Of Summer tackade ja till detta och åkte med One Direction som deras förband i Australien, England, Nord Amerika och Nya Zeeland. När denna turnén avslutades så fick bandet fullt upp. De åkte på mindre turnéer och spelningar i Australien och England, bl.a. deras turné "Pants down tour".

Ett år senare, år 2014, fick de förfrågan att agera förband på ännu en turné med One Direction. Killarna tackade självklart ja till detta. Turnén, med namnet "Where we are tour", startade i februari och pågår fram till oktober senare i år. Däremot hade 5 Seconds Of Summer 5 dagar ledigt under slutet av mars till början av april och åkte då på en mindre europeisk turné kallad "5 Countries 5 Days" där de besökte Spanien, Frankrike, Tyskland, Sverige och Italien för mindre akustiska spelningar. Under maj och april så hann de även med en turné i Nord Amerika kallad "Stars, Stripes and maple syrup" och en turné i Australien med namnet "There's no place like home".

5 Seconds Of Summer har sedan dess hunnit släppa en ep som heter "Don't stop" med 4 låtar och sedan ett debutalbum kallat "5 Seconds Of Summer" med 12 låtar (15 låtar på deluxe versionen) och 3 singlar: She looks so perfect, Don't stop och Amnesia. De har nu en inplanerad turné för 2015 där de ska besöka ett flertal länder runt om i Europa. Turnén heter "Rock out with your socks out tour" och kommer att äga rum i maj och juni nästa år.
Ditt namn:


E-postadress: (publiceras ej)


Blogg/hemsida:


Kommentera här:

Kom ihåg mig?